Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

marți, 8 martie 2016

Suveniruri cu suflet din dragoste pentru traditiile romanesti!

Nu stiu cum e a la voi, dar la mine pe frigider e o mini harta a lumii formata din magneti. Alaturi de magneti sunt si pozele mele de suflet. Daca ma uit bine pe frigider, as zice ca am calatorit chiar mult. Ei bine, nu sunt doar cumparati de mine magnetii, multi sunt primiti de la prieteni care au ales tot felul de destinatii exotice.
E foarte frumos ca fiecare tara are specificul ei si ca niciuna nu seamana cu alta. Cand zic, Romania parca spun atat de multe traditii unice si daca ma si uit pe bluza mea, vad un martisor. E unic in lume! Suntem unici si avem traditii frumoase, pe care merita sa le aratam si celor din alte colturi ale lumii. Si mai mult ca sigur e ceva atat de frumos de purtat, incat parca ti-ai dori sa fie martie in fiecare luna. Ei bine, eu as vrea ca lumea sa stie ca la noi in tara exista aceasta traditie unica care marcheaza inceputul primaverii si pe care il purtam in piept cu mare mandrie. E drept ca timpurile s-au schimbat si ca martisorul, acel snur alb ce se impleteste cu el rosu, se poarta si la mana. Primavara inseamna pentru mine, ghiocei, martisor, soare. Pe toate le-as include intr-un suvenir, asezate pe nuiele care sa fie asezate pe un magnet.
Cam asa ar arata imaginea suvernirului.

Sursa:http://istoria.md/news/47/nr_5_11__istoria_md


Imaginea pusa pe o inima impletita de nuiele, ca aceasta.


Sursa: http://www.complexart.ro/kl323b-inima-medie-nuiele-stamperia.html

De ce tocmai sub forma unui magnet de frigider? O data primit, acolo ramane pe frigider, acolo il vezi zilnic, acolo iti aduci aminte de Romania, acea tara in care ai descoperit o multime de traditii frumoase care incep de la startul anului si se incheie abia pe 31 decembrie.
Stii ceva? Un astfel de suvenir, ca cel de sus, ar fi minunat sa-l primeasca orice turist care ne-ar trece pragul aeroportului de aici din Cluj-Napoca. Toti trebuie sa stie ca noi, romanii avem autenticitate.
Pentru ca turistii sunt grabiti de regula, in plicul in care as pune martisorul unic, le-as  insera si povestea Babei Dochia si a traditiei martisorului. Si ca momentul sa fie si mai frumos, suvenirul i-l va oferi chiar un mester popular,. Cu siguranta ca impactul ca va fi major!
Evident, un mester popular imbracat intr-un costum popular, cam asa ca al d-nei din imagine.


Sursa: http://super-blog.eu/proba-2-suveniruri-cu-suflet/
Suvenirurile cu suflet din dragoste pentru traditiile romanesti!

Acest articol a fost scris pentru competitia Super Blog Spring 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu