Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

luni, 11 ianuarie 2016

Un zambet perfect!

Nu degeaba se spune ca totul pleaca de la parinti. Nu e doar o zicala, e chiar ceva ce se aplica peste tot. Atunci cand sunt mici, copiilor uneori nu li se insufla ideea ca trebuie sa aiba grija si de igienica lor bucala, respectiv de dinti. Unii parinti considera ca pruncii lor sunt prea mici, ca doar sunt dinti de lapte si ca doar ce o sa pateasca. Oh, multe! Nu doar atat, dar le cream un reflex celor mici. Inca de la primii dintisori iesiti trebuie sa avem grija de dentitie. Sunt paste de dinti special concepute pentru cei mici. Ca doar nu o sa-i punem sa scuipe, cand ei abia invata sa manance. Asta nu e o problema. Problema e cand nu ne dam seama ca totul pleaca de la noi...ca parinti. E mai bine sa prevenim, decat sa tratam. 
Nu e suprinzator faptul ca si grija celor mici de dentitie tine de educatie. Pe principiul "cum ti-l inveti, asa il ai". Dentistul nu trebuie sa fie cel care repara, el trebuie sa fie cel care previne, care da sfaturi. Noi, parintii trebuie sa invatam sa ne educam copiii in acest sens inca de la varste fragede. Si da, chiar sa-l duce la un control inca de la primii ani din viata. Se vor obisnui cu un mod de viata sanatos, iar atunci cand vor fi nevoiti sa apeleze la un dentist pentru rezolvarea problemelor, o vor face in primul moment, fara teama.
Va fi minunat sa vedem cum cei mici cresc, si ei la randul lor vor oferi o educatie timpurie, legata de dentie copiilor lor. 
Ce minunat e sa zambim si sa fim mandri ca avem un zambet frumos sau cel putin un zambet oferit de o dantura perfecta? Chiar daca nu ne doare nimic, nu inseamna ca un control cel putin o data pe an nu trebuie sa fie efectuat. Pentru cei din capitala exista clinica stomatologica Bucuresti care ofera tot ce ai nevoie pentru a preveni si trata: de la sfaturi, consulatii, pana la interventii care te vor ajuta sa zambesti cu gura pana la urechi, fara nici cea mai mica jena.
Pana la urma ce frumos e sa ai dintii curati si albi? Stiu, uneori factorii exteriori, pe care ii folosesti cu voia ta: vinul, cafeaua dupa la colorarea dintilor. Bine, asta nu inseamna ca de maine vei renunta la placerile tale "vinovate", dar sigur vei putea sa te bucuri de albire dentara 
E o procedura care nu e dureroasa si care te ajuta sa te bucuri de atentia celor din jur fara nici cel mai mic efort.  Si nu doar atat, tu te vei simti cu adevarat minunat, stiind ca nu trebuie sa-ti ascunzi bucuria, atunci cand exista, din cauza problemelor dentare. Te poti exterioriza, fara te simti jenat. Pana la urma asta inseamna respectul de sine. Sa pui pret pe ceea ce conteaza: increderea in tine. 
De ce sa-ti refuzi anumite iesiri, chiar intalniri, doar pentru ca te simti jenat de aspectul dintilor tai? 
Respectul de sine incepe cu o dentitie perfecta si cu o educatie inca de la varste fragede.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu