Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

vineri, 20 noiembrie 2015

Mai vreau! E ceva divin!

Numai pofticios sa nu fii, ca-ti vine sa decupezi branza de pe ecranul televizorului si sa o ascunzi sub perna. Pai normal, la cat e de buna, toti din casa vor atenta la ea. Asa se face ca si reclamele de la Delaco trebuie vazute individual si musai trebuie sa ai o bucata de cascaval in frigider, daca esti si insarcinata. Stii cum e cu branza de la Delaco? E de speriat. O data ce apuci sa o mananci nu te poti abtine pana nu o termini pe toata. Clar, vorbesc de cascavalul acela delicios. Deci, tai o felie pe toata latimea lui, mie imi place sa fie subtire, sa-l ascund la caldura pe o felie de paine, prajita in prealabil pe o parte. Care parte? Care vrea sa fie prima asezata in tigaia de teflon fierbinte.
Dar cand felia de cascaval se aseaza confortabil pe felia de paine tot mirosul se imbiba in fiecare colt din casa. Nu doar din casa, din tot blocul. Si stii cum e? Trebuie sa tii geamurile inchise, la fel si usa,  ca nu stii cati doritori sunt in bloc si asa ceva nu e de dat mai departe. De ce? E atat de bun cascavalul de la Delaco, atat de gustos, incat salivez doar cand ma gandesc la el. Si stii cum arata? De-ti vine sa-l mananci doar noaptea, ca sa nu fii nevoit sa-l imparti cu nimeni. Si cum se intinde cand e incins pe felia de paine, incat l-ai putea folosi pentru a inlocui ghirlanda de Craciun de pe brad. Mai mult de atat, pana si paianjenii ar fi invidiosi pe o asemenea constructie rezistenta, delicioasa si care se vrea mereu dorita. Pai cum sa nu-ti doresti asemenea experiente? 


http://www.adihadean.ro/2012/02/mic-dejun-cu-oua-si-paine/


Stie Toni Delaco, ce stie. Cascavalul adevarat vine de la munte, chiar de la sursa cea mai buna: de la vaca. Pai cica si vaca trebuie sa aiba anumite pete, de anumita culoare ca sa dea ce e mai buna. Pai daca asa trebuie, asa facem: alegem vaca cu pete negre. De la munte provine vaca, acolo iarba e cea mai buna, curata, iar rezultatul e cu adevarat magic.
Nu exista sigur ceva mai bun, delicios si pentru care sa merita sa te duelezi cu sotul tau, decat cascavalul Delaco. Bine ca este destul, si fiecare are bucata lui.
Stii cu ce merge foarte bine cascavalul de la Delaco? Cu cafea si miere. Serios! Nu te prostesc. Se ia o bucata de cascaval, peste ea se aseza putina cafea si deasupra lor, miere. Stii cum e combinatia cu cascavalul? Dumnezeiasca, Divina
Da, asa ar trebui sa se numeasca cascavalul de la Delaco:"gustul divin". Stii ceva? Cred ca e printre singurele lucruri de care nu poti divorta si sigur e ceva ce nu poti refuza. Nici fiica mea nu refuza o felie prajita cu cascaval topia. Cand zice "mai vrei",  stii sigur ca papilele gustative sunt pregatite sa incerce mai mult. Pai da, "mai vrei" e sigur un alt nume de cod pe care il are cascavalul Delaco. E perfect: nu e prea uscat, sa-ti rupi dintii in el, nu e apos, ca sa zici ca te-au prostit astia de la Delaco ca sa "traga la kil", e gras, ca asa trebuie sa fie un cascaval, si are un gust intens de "mai vreau". Cand papilele tale intalnesc aceasta creatie umana, dar zic eu, divina, iti vine sa te gandesti la vaca acea simpatica care a muncit pentru laptele din care a reiesit cascavalul. Nici nu stii ce e: unt, smantana, un gust intens de placere. Asta simt eu, de fiecare data cand incerc placerea de la Delaco.
E sigur ceva ce-mi creeaza dependenta, fata de ceva ce merita gustat. Si stii ceva? Eu nu am in geanta un ruj, ca orice femeie, ci o bucata de cascaval. Merge de minune in orice combinatie si in special: gol-golut. E sigur ceva ce i se permite oricarei femei maritate: sa incerce ceva ispititor, insa sa nu simta ca inseala si sa nu aiba remuscari. Si credea-ma, sunt sigur cel mai fidel fan branza. 
La mine branza se asorteaza cu orice, in orice combinatie, in orice anotimp si la orice ora.
Cum sa nu fii fan, cand ai asemenea bunatatati de la Delaco! 
Am uitat ceva. Bine ca mi-am adus aminte la timp. Cascavalul meu poarta si un nume: Sofia si arata cam asa.



E mare, ca sa ajunga la toata familia. Pai cum sa refuzi o asemenea bunatate? Ar fi chiar pacat sa nu o imparti cu toti cei din familie, cand te lasa gramajul. :)


Acest articol a fost scris pentru competititia SuperBlog 2015.


2 comentarii: