Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 11 iunie 2015

Acum eu sunt la putere!

Traim vremuri tare vitrege pentru Romania si totusi eu...seful Parlamentului European! Asta e o veste pe care as da-o tututor cunoscutilor mele, as posta-o pe retelele de socializare. :) Ar fi primul lucru pe care l-as face, dar cand m-as trezi a doua zi si mi-as da seama ca as putea schimba lucrurile in intreaga Europa, atunci chiar ca as face ca lucrurile sa se miste in directia buna, una in care toti copiii sa fie tratati egali.
Da, sigur as da o lege prin care toate tarile din Uniunea Europeana sa se alinieze la aceeasi suma pentru copii! Pai copilul nostru roman nu e tot cetatean european? Ce sa faca cu 84 de lei? Acum, serios. Alocatia copiilor pentru toate tarile din Uniunea Europeana sa fie de 100 de euro pentru copiii ce au implinit varsta de 2 ani, indiferent de situatia lor sociala. Cu ce e de vina Vasile ca s-a nascut intr-o casa de oameni in care parinti aduc la bugetul familiei 1600 de lei, declarati. Da, cunoastem faptul ca unii s-au "pus" pe facut copii doar pentru banii pentru care statul roman ii ofera. Si nu, copiii nu au nici o vina, tot statul e de vina ca e de acord cu aceasta aroganta a naturii. Ne-am nascut egali, la fel si copiii nostri, de ce sa existe atatea discrepante intre copiii nostri si copiii lor? 
100 de euro ar fi o suma corecta prin care poate ca nu am mai auzit asa de des prin magazin: "... dragul lui mama, nu pot sa-ti cumpar acea jucarie...e prea scumpa, nu ne-o permitem". E asa de  grava vocea mamei si asa de trista fata copilului, incat tu, ca si strain simti acel rasunet de disperare pana in adancul sufletului.
Vreau ca la mine in tara sa aud: " da, jucaria aceea sigur se va regasi in colectia ta de jucarii. Poti sa o asezi linistit in cosul de cumparaturi". Asta e tara in care as vrea sa creasca fiecare copil roman, indiferent cum se numeste el, indiferent ce culoare politica se ascunde in spatele numelui parintilor sai.
Mi-as dori ca din functia de presedinte al Parlamentului European sa pot transa ulterior si "plaja" politica a Romaniei. Ba chiar as soma aceasta tara sa ia atitudine, iar daca oamenii tarii, corupti mai sunt in functii importante din stat, Romania sa sufere chiar excluderea. Nu de alta, insa in Romania ne-am obisnuit sa spunem "lasa ca merge asa" sau " ce sa facem noi? suntem prea mici". Poate, dar eu fiind acum "mare" as avea un cuvant de spus si unul puternic, asa ca ar merita categoric sa fac ceva pentru ca oamenii din tara mea, sa aiba parte de corectidune si acolo unde poate ei nu pot face mare lucru. Pana la urma, legea nu ar trebui sa se aplice pentru toata lumea?
Si mai stii ceva? Tu chiar poti sa fii cineva in lumea europeana, asa ca e timpul sa iesi din umbra.Vei avea de castigat faima si premii! Despre ce e vorba?
"Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează concursul de materiale video, deschis tuturor tinerilor din România cu vârsta între  18 şi 35 de ani (împliniți la data lansării concursului, 9 mai 2015).
Tema: Imaginează-ți că tocmai ai fost ales președintele Parlamentului European și înregistrează-ți discursul inaugural. Spune-ne în cadrul acestui discurs cum vezi tu viitorul Uniunii Europene. Raportându-te la criteriile de mai jos, construieşte un material în care să ne spui cum vezi tu paşii necesari care trebuie urmaţi pentru ca, plecând de la starea actuală a Uniunii Europene, să se ajungă la acel viitor pe care tu ţi l-ai imaginat.
Materialul video va avea maximum 3 minute, va fi de calitate bună (SD sau HD).
Premii: Vor fi acordate trei premii materialelor cu cel mai mare punctaj. Autorii acestora vor fi invitați într-o vizită de studiu de două zile la sediul din Bruxelles al Parlamentului European. Vizita va avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2015."
Toate detaliile le gasesti pe http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/tribuna_europei.html. Eu zic sa nu lasi ideile sa treaca pe langa tine. Pune-le in practica si fa-te cunoscut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu