Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

vineri, 27 martie 2015

Cum imi aleg firma de mutare

Mi-am invins lehamitea si fobia legate de mutare de-abia cand am realizat ca nu e neaparat sa fac toate operatiunile pe care le implica un astfel de demers. Traim in alta epoca, acum exista oferte de prestari de servicii pentru aproape orice iti trece prin cap. De la instalarea Windows – ului pe calculator, la curatenie, depus acte, facut cumparaturi, dus copiii la scoala, cate si mai cate… Cum era si firesc, exista si o puzderie de oferte pentru mutari.

Nu numai de transport de mobila, asa cum as fi crezut pana atunci. Dupa modelul de “afara”, si la noi au inceput sa se ofere pachete complete de mutare, incepand de la ambalare, carat, demontarea mobilierului, montarea in noul sediu sau noua locuinta, despachetare, tot “tacamu”. Practic, aproape ca poti sa iti permiti sa stai cu mainile in san, in timp ce oamenii de la firma de mutare se ocupa de tot. Desigur, poti, totusi, sa iti strangi obiectele personale, daca iti muti casa. Nu cred ca vrei sa stai cu mainile in san chiar total, in timp ce o echipa de muncitori iti impacheteaza lengeria intima sau alte lucrusoare pe care le poti gestiona foarte bine de unul singur. E suficient sa le lasi in sarcina doar obiectele mari, mobila, cutiile gata incarcate de tine. Adica parte de carat, eventual de demontat mobila si, evident, transportul.

Si, pentru ca sunt multe oferte pe piata, partea foarte buna este ca ai si de unde sa alegi. Asta e un mare avantaj, ca exista concurenta. Si, mai apoi, unii dintre ei s-au specializat, au deja cativa ani de experienta. Nu e totuna sa lucrezi cu niste incepatori, care nu stiu de capul lor si mai fac si boacane, dupa ce ca se misca incet. Asta e un prim criteriu pe care il recomand atunci cand trebuie sa alegi o firma de mutari: experienta. Am vazut cu ochii mei cat e de importanta. Daca lucrezi cu profesionisti, treaba merge repede, fara pagube sau probleme, fara mitocanii sau mai stiu eu ce. Adica, exact ce ai nevoie sa se intample ca sa faci mutarea usoara, ca din motivul asta esti gata sa platesti serviciile astea, sa eviti stresul de orice fel.

Mai apoi, inafara de pret, un alt criteriu de care trebuie tinut seama este acela al referintelor. Ideal este sa primesti informatii de la cineva de incredere, care a lucrat cu o firma de mutari. Daca nu are nimeni sa-ti recomande, atunci vezi daca gasesti comentarii, pe site – urile firmelor sau pe forumuri. De foarte multe ori, sunt relevante. Poti sa tragi concluzii despre felul cum lucreaza o firma sau alta, din comentariile unora care au folosit serviciile lor. Daca te uiti cu atentie, vei putea sa discerni care sunt comentariile laudaroase, poate chiar scrise de firmele respective, sau cele rau voitoare, poate chiar scrise de concurenta. Cu cat sunt mai multe comentarii, cu atat mai multe sanse sa le gasesti pe cele neutre, obiective, pentru ca exact asta e ceea ce iti trebuie.

Nu in ultimul rand, ar fi bine sa te asiguri ca firma pe care o alegi exista in realitate, nu e o firma fantoma. Asta este iarasi simplu, in zilele noastre, poti cauta pe net.
Mai departe … bafta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu