Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 20 martie 2014

Când mă fac mare, o să fiu cititor!

Sa fim copii este cel mai frumos "statut", de care am avut cu totii parte pana acum! Intotdeauna atunci cand suntem mitititei ne dorim sa scapam de scoala si sa ajungem oameni maturi. Atunci cand trecem prin toate etapele cresterii si ajungem adulti, ne dorim sa devenim din nou...copii.:)
Tehnologia ne-a determinat pe multi sa uitam cum e sa rasfoim o carte, sa citim povesti copiilor. Unii poate ca au ales caile de comunicare ale internetului, pentru a-l conduce pe copilul sau spre lumea magica a povestilor. Asa ca Youtube-ul a devenit cred ca sursa principala pentru..."spusul" povestilor.
Copiii insa adora vocea mamei, iar povestirile spuse de catre persoana care le-a dat viata, ii linisteste pe cei mici. Chiar si atunci cand piticii incep sa creasca, povestile spuse de parinti raman cel mai frumoase!
Cred ca ar minunat ca povestile copilariei sa fie spuse din generatie in generatie, chiar daca cartea scrisa s-a transformat in...carte electronica. Indiferent de varsta pe care o avem, lectura poate deveni o obisnuinta placuta, daca incepem sa ne facem obiceiul de a citi povesti inca de la varste fragede.
Fiecare activitate pe care o desfasuram devine un act reflex. De ce sa nu ne intre in reflex si cititul cartilor pentru copii, cum ar fi cartile de aventuri?
Imi place ideea de a patrunde in lumea de magie a povestilor. Nu doar mie, ci si copiilor. Imi place ideea lansata de Editura All , aceea de a lansa o campanie prin care cu totii sa constientizam cat de important e sa...citim, sa patrundem in lumea de poveste, in care toate fetitele pot sa aiba parte de o copilarie rupta din ... Manualul Printeselor. Pana la urma ne visam inca de mici printese, iar atunci cand ajungem la varsta maturitatii ne dorim cu toate sa imbracam rochia alba de...printesa si sa pornim o noua viata la bratul unui print.
http://www.all.ro/assets/books/2012/09/24/tn1_manualul_printeselor.jpg
Atunci cand vine vorba de cucerirea printului visat, cu toate ne transformam in niste Pisici Razboinice.

http://super-blog.eu/wp-content/uploads/tn1_pisicile_razboinice_final-194x250.jpg

Mi-ar placea ca impreuna cu Editura All sa lansez campania prin care cu totii sa apreciem cartile scrise, si ca noi, din postura de parinti sa contientizam cat de placut e pentru copilasi sa dea paginile unei carti, sa ne auda citim, relatand povestea lor preferata.
Stiu ca uneori e greu sa-i captivezi pe cei mici, dar cum ar fi daca, in fiecare oras parintii impreuna cu copilasii lor ar participa la un casting, in care sa-si puna in scena povestea preferata? Care ar fi si premiul pentru castigatori? Punerea in scena a povestii lor, iar din distributie sa faca parte actori cunoscuti. Unde? La Teatrul National din Bucuresti, iar apoi sa urmeze un turneu in marile orase.
Cred ca vor participa multi parinti alaturi de copii lor. Pana la urma cu totii vor demonstra cat de buni actori si naratori sunt.
Cei care vor participa, insa nu se vor afla printre finalisti, sa poata sa-si prezinte povestea ( echipa formata de parinti-copii) in cadrul librariilor din respectivul oras. Sa fie de exemplu, o ora de poveste magica!
Titlul campaniei as vrea sa fie : " Fii actor in propria ta poveste de copilarie!"
Cred ca o asftel de experienta ii va ajuta extrem de mult pe copii sa nu fie timizi, atunci cand vor avea serbari la scoala, atunci vor fi nevoiti sa sustina diferite examene orale, ii va ajuta sa se exprime, ii va ajuta sa socializeze, ii va ajuta sa prinda incredere in ei si sa fie cat mai deschisi cu parintii lor.
Acest articol este inscris in competitia Spring SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu