Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 13 martie 2014

Accesoriile necesare piticului tau!

Venirea pe lume a unui copil presupune extrem de multe: pregatirea hainutelor, decorarea camerelor dar si cumpararea intregului "arsenal" pentru somn, plimbare, masa ,baita, pentru distractia prichindelului. Ai zice ca nu e mare lucru sa-ti achizitionezi un carucior. 
Daca ai stii la cate detalii trebuie sa fii atent! De la dimensiunile caruciorului ( extrem de importante, ca sa te asiguri ca-ti va incapea in ascensor, daca stai la bloc ) , la modul de manevrare in timpul mersului, la pozitiile de lasare a spatarului, la rotile acestuia. Sa nu uit de ascensoriile caruciorului, gen husa de ploaie, de iarna, parasolar, plasa de insecte. Atatea detalii, ca la o masina. Pana la urma e o masina, insa a copilului si e condusa de tine, asa ca prichindelul tau are masina personala cu...sofer.
Pe piata gasesti extrem de multe carucioare in functie de model, nuanta, inaltime si evident de banii, pe care-i "pui la bataie".Atunci cand vine vorba de copilul tau, nimic nu e limitat, insa portofelul sau cardul de economii, te va anunta cand ai depasit limita. Mediul online iti pune la dispozitie o gama extrem de variata pentru dorintele tale ca parinte. :)
Extrem de important este scaunul de masina. In primele luni, vei folosi o scoica, care e bine sa fie cu isofix, pentru siguranta copilului tau. Astfel ca, indiferent de cat de prost conduce cel din fata ta si indiferent de cat de mult trebuie sa folosesti tu frana, copilul va sta in pozitie fixa in scoica auto. Un lucru foarte important, este pozitia copilului in scoica din masina. Intotdeauna cu spatele pana la 6 luni sau 13 kg.  Dupa ce ai trecut de perioada cu scoica, urmeaza scaunul auto, pe care trebuie sa-l alegi in functie de cate kilograme are piticul tau. 
Atunci cand e in casa, bebelusul tau are nevoie si el de...distractie. Evident ca ai nevoie de..."ajutor". Ai intervine balansoarul, apoi jucariile,dar si zornaitoarele.
Cu cat trece timpul cu atat casa ta incepe sa se umple...de jucarii si nu numai. Dupa ce incepi diversificarea, o sa ai nevoie de un scaun de masa. Este extrem de util si te va ajuta sa-ti hranesti piticul intr-o pozitie confortabila pentru...amandoi. :) Cand deja sta in sezut, iti dai seama cat de repede au trecut deja 6 luni din viata ta cu el. Urmeaza apoi primii pasi, plimbarea pe afara, poate fara carucior, insa cu...tricicleta.
Si uite asa te trezesti ca te interesezi din nou de ascensorii de bebelusi, insa din postura de...bunic sau bunica.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu